Voorstellen

Elna Derks

elna_derks

In 1987 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool Zuyd.  Na mijn studie heb ik gewerkt in het Willem Alexander Ziekenhuis te Den Bosch (1987-1988) en in een vrij gevestigde logopediepraktijk (1987-1989). Daarnaast werkte ik in het Franciscusziekenhuis te Roosendaal (1987-1997).  In 1991 heb ik Logopediepraktijk Oosterhout  opgericht.

DE PRAKTIJK BESTAAT al ruim 25 JAAR ! ! !

Communicatie verbeteren in de breedste zin van het woord, dat is mijn passie.

Door het volgen van meerdere cursussen heb ik mij verdiept in prélogopedie, logopedie bij (zeer) jonge niet of nauwelijks sprekende kinderen (oa communicatieve taaltherapie en PROMPT therapie), logopedie bij jonge kinderen met een psychomotore retardatie, o.a. jonge kinderen met Downsyndroom (totale communicatie oa met ondersteunende gebaren),  logopedie bij kinderen met prikkelverwerkingsproblematiek  (Sensorische Informatieverwerking Therapie), logopedie bij kinderen met kauw- en/of slikproblemen , logopedie bij (zang-)stemproblemen (ook bij laryngectomie) en logopedie bij (neurologische) slikproblemen.

Als gecertificeerd  prélogopedist begeleid en behandel ik zuigelingen en (zeer) jonge kinderen met voedingsproblemen op de couveuse- en kinderafdeling van het Amphia Ziekenhuis locatie Molengracht te Breda. Tevens vervul ik een regionale functie, waarin ik gezinnen met (jonge) kinderen, die ernstige voedingsproblemen hebben, bezoek en begeleid bij het optimaliseren van het drinken en eten. Ook kunnen kinderen met voedingsproblemen behandeld worden in de praktijk.

Ook werk ik nauw samen met poli KNO van het Amphia Ziekenhuis locatie Pasteurlaan te Oosterhout en locatie Langendijk te Breda. Zowel kinderen als volwassenen worden verwezen voor onderzoek en behandeling van (zang-)stemproblemen of slikproblemen .